Ljushållare i form av en elefant

bild-4

Hej, mitt namn är Casper  och jag går i 8a på Framtidskompassen i V.Ingelstad. Jag har gjort en ljushållare och min ljushållare kan medföra många bra känslor som t.ex. lycka, glädje och hopp men den kan även medföra många dåliga känslor som t.ex. sorg, rädsla och skräck. Anledningen till detta är för att jag inte själv vet vad jag ska tycka om den. När jag skulle tänka ut mitt slöjdprojekt så försökte jag tänka på hur jag kunde visa vem jag är samt på vad som är mina drömmar. När jag då tänkte på detta så slog det mig, jag kom på vad jag skulle göra eller rättare sagt vad jag skulle tänka på när jag skulle göra mitt projekt. Det som jag kom på var att många utrotningshotade djur blir jagade idag, så kallad ”tjuvjakt”. Jag själv har alltid i hela mitt liv älskat djur och jag har intresserat mig väldigt mycket för dem. Jag vill inte uppmuntra tjuvjakt utan jag vill visa att det är fel att göra såhär bara för att få pengar. Min dröm är alltså att jag vill stoppa tjuvjakten som pågår i världen samt att jag vill att människan ska visa mer respekt för djur. Så nu skulle jag då påbörja mitt projekt och jag visste redan hur jag kunde beskriva mig själv i det här projektet samt vad som var min dröm men jag visste fortfarande inte vad jag skulle göra. Jag tänkte och tänkte och letade runt på internet en ganska lång tid innan jag bestämde mig för att göra en ljushållare i form av en elefant eftersom elefanter är ett av de djuren i världen som blir jagade av människan. Nu har jag kommit till den delen som jag började med som du kanske inte förstod. Hur kan man se på elefanten med så många olika känslor frågar du mig och jag svarar då att:

För vissa så kanske man känner att detta är en symbol som ger hopp och tro att tjuvjakten kommer att försvinna och därför blir man glad och lycklig när man ser den medan för andra så kanske man ser på elefanten med sorg och rädsla för att tjuvjakten ska fortsätta tills den dagen då det inte finns några elefanter kvar på jorden. Det beror alltså helt och hållet på hur man ser på elefanten och som sagt, jag själv vet inte riktigt heller vad jag känner när jag ser på den. Jag vet inte ens om jag gav den glada eller sorgsna ögon för den delen. Men jag hoppas att alla har förstått hur jag kopplar mitt arbete med mig själv samt hur jag kopplar den med mina drömmar och med vem jag är som person.

En reaktion på “Ljushållare i form av en elefant

  1. Suveränt bra skrivet Casper och ett så fint arbete du gjort. Jag tycker som du skrev att arbetet uttrycker både något sorgligt och något fint och vackert. Imponerande!
    // Marie

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *