Klänning med drapering!

Jag har sytt en klänning i grå viskosjersey med en typ av drappering framtill över höfterna och magen. Jag har alltid haft en dröm om att jobba med någonting inom mode och klädindustrin och på senare år har jag fått upp ögonen för design. Jag är väldigt bestämd och envis och jag vill gärna ha saker på mitt sätt. Det gäller även kläder. När vi fick denna uppgiften att vi skulle göra någonting som speglar våra drömmar och vår identitet visste jag direkt vad jag skulle göra.

Jag skulle beskriva min stil som enkel och minimalistisk fast med en liten twist. Jag gillar att klä mig i enkla plagg i enkla färger men med kanske en draperad blus eller en t-shirt  i ett annorlunda material. Min klänning utstrålar för mig min stil och den jag är och det jag vill göra i framtiden. I framtiden vill jag starta mitt eget klädmärke med kläder i just den stilen. Enkelt och snyggt fast med en twist. Jag tror även på att tillverka kläder i mjuka och sköna material som folk vill ha på sig. Ingen vill gå runt i obekväma kläder oavsett tillfälle . Jag tror att det kommer gå hem bland människorna här i Skandinavien då den Skandinaviska stilen är väldigt enkel och minimalistisk och bekväm. Många svenska klädmärken idag som gör den typen av kläder har slagit väldigt stor utomlands och jag hoppas att det i framtiden kommer vara ännu större så självklart hoppas jag också på en karriär utomlands. Idag är även klädindustrin en av dem industrierna som har störst miljöpåverkan så jag kommer satsa på närproducerade och ekologiska material som inte har så stor påverkan till miljö. Det finns en del sådana märken idag men problemet är att det är väldigt dyrt så jag hoppas på att kunna göra snygga och miljövänliga kläder utan att det ska kosta hur mycket som helst.

Under arbetsprocessen har jag lärt mig några nya tekniker och jag har även blivit bättre på saker som jag har gjort innan . En ny teknik som jag inte har använt mig av innan är veck-tekniken. Jag veckade sidorna på klänningen för att få en twist på klänningen så att den inte bara blir rak. Det var även hyfsat nytt för mig med att fålla då jag bara har använt mig av det en gång tidigare så det har jag blivit mycket bättre på. Jag har även blivit bättre på att använda tvillingnål.

 

 

IMG_0233

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *