Lapptäcke, hållbar utveckling

Skärmavbild 2016-03-04 kl. 13.11.50

Vi har gjort ett lapptäcke. Vi valde att göra dethär för att vi ville återvinna så mycket kläder som möjligt men även för att göra trevligt och fint täcker för ett barn.

Det jag vill uttrycka med vårt arbeta är att vår samhälle ska bli mer hållbart. Det är viktigt att kunna återvinna för vår samhälle ska bli bättre. Jag har skrivit lite om detta på fråga 2 med ett bättre och hållbart samhälle. Det är viktigt att kunna återanvända saker som tex blivit för små tex barn växer väldigt snabbt ur sina kläder och istället för att kasta de kan man ge bort dem eller använda de till något annat.
Lappteknik är ofta väldigt fint och det är en teknik man använt sen tidigare tillbaka. Just för att det är billig lösning och kan bli mycket fint eftersom man kan lapptekniken på så pass olika sätt. Vi valde att göra ett täcke men det finns massa andra sätt att göra på och olika modeller. Det behöver inte vara kvadrater det kan vara trianglar, cirklar rektanglar. Man kan skapa olika mönster.
När vi kollar på vårt lapptäcke tycker vi det uttrycker barndomen eftersom det är så färgglatt och det påminner oss om vår barndom. Det uttrycker även glädje för att det är så färgglatt och återvunna kläder som vi nämnt tidigare.

Resultatet blev oerhört bra tycker vi. Vi är väldigt stolta över vårt arbete eftersom vi lagt ner mycket tid på det. För vi är så pass noggranna och stör oss på minsta lilla. Lappteknik är en utmaning för man ska få alla kanterna att mötas och det är lätt att det kan bli nån millimeters skillnad på tygerna. Vi förväntade inte oss att det skulle bli såhär bra eftersom vi har alla möjliga färger men det uttrycker bara glädje.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *