Vas och fågelmatshållare

Hejsan!

Vi heter Erika och Emilia. Vi har jobbat med hållbar utveckling, att tillverka nya saker av återvunnet material. Vi har gjort en vas och en fågelmatshållare. Båda är gjorda utav glasflaskor. Under arbetets gång har vi haft med- och motgångar.

Det tog ett par lektioner för oss att komma på vad vi ville arbeta med. Vi sökte inspiration på internet och med bilder vi fått på lektionerna. Efter några lektioner hitta vi vad vi ville göra, inspirationen kom från internet men vi valde att utveckla inspirationen. Det var ganska många glasflaskor som sprack men vi höll tålamodet och humöret uppe och började om varje gång, efter några spruckna flaskor fungerade det att skära i glasen.

Vi valde att arbeta i glas pågrund av att vi aldrig tidigare jobbat med detta material och vi ville få nya kunskaper. Vi tycker vasen och fågelmatshållaren är moderna, klassiska och stilrena och passar i många olika miljöer. Vi tycker vasen och fågelmatshållaren är moderna för att det passar in i samhället, nu i samhället vill man ha ett modernt hushåll och trädgård. Klassiska för att det även ska passa ifall om man bor i ett äldre hus eller om man tycker om antika saker. Speciellt vasen är stilren eftersom den inte har något mönster eller massa olika färger. Fågelmatshållaren är också stilren men inte lika mycket som vasen. Den har inga skrikiga färger utan endast naturella färger.

Vi blev nöjda med båda våra arbeten, vasen och fågelmatshållaren. Vi tycker de passar bra in i samhället, som vi tidigare har skrivit. Om vi hade haft lite mer tid hade vi velat ge vasen lite mer tid även om vi tycker den är modern och stilren så som den är. Hade vi haft mer tid hade vi nog ändrat vasen, utseendet hade varit annorlunda vi hade till exempel dekorerat den på utsidan eller gjort mönster på flaskan. Fågelmatshållaren blev inte riktigt som vi hade tänkt från allra första början men ideen som vi hade från början skulle aldrig kunna fungera pågrund av att underdelen och överdelen inte hade kunnat sitta fast med varandra. Vi funderade och diskuterade och tog ett gemensamt beslut att snurra det färgade snöret runt om hela flaskan, detta gjorde också att fågelmatshållaren blev mer modern. Skärmavbild 2016-04-01 kl. 12.56.55

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *