Tema drömmar och identitet – fotbollströja

Min story – en retro Manchester United fotbollströja

Jag har skapat en röd och långärmad fotbollströja. Detta valde jag att skapa eftersom det bästa jag vet är fotboll. Jag lägger mycket av min fritid på fotboll och vill en dag bli fotbollsproffs! Det man brinner för gör man oftast bäst.

Jag gjorde dessutom min tröja röd eftersom mitt favoritlag är Manchester United som betyder mycket för mig och det var så som jag fick min inspiration till färgval. En av Manchester Uniteds bästa spelare genom tiderna var George Best som spelade på 1960- och 1970-talet. Jag sökte upp hur tröjorna såg ut på den tiden och hittade på så sätt inspiration till varför tröjan skulle vara långärmad och ha vita fållar på armarna och halsen. Det kändes spännande att ta upp det gamla i nutid. Modellen blev en långärmad fotbollströja. Jag har bara korta armar på mina andra fotbollströjor och det kunder vara bra att ha en långärmad tröja eftersom det ibland är kallt utomhus. På det sättet blev min tröja funktionell.

Mitt arbete uttrycker kärlek till fotbollen och mitt lag Manchester United som jag älskar. Fotboll är min identitet. Den röda färgen uttrycker min stora kärlek till fotbollen samtidigt som rött är lagets färg. Rött är både kärlekens färg och lagets. Tröjan uttrycker också tradition och historia eftersom jag har försökt återskapa en gammal fotbollströja. Tröjan är kopplad till mig och vem jag är eftersom det står nummer ”7” på ryggen. Just 7 är mitt favoritnummer och på ryggen står det också ”Don Bastian” som ska symbolisera en av de namnen som jag kunde bli döpt till när jag föddes. Don Bastian var min pappas favoritnamn. Namnet ”Don Bastian” låter väldigt roligt och det låter också som ett namn en fotbollsspelare skulle ha och just därför valde jag detta namnet på tröjan. Detta visar min identitet och vad jag tycker om.

Jag tyckte mitt resultat blev väldigt bra! Det blev nästan bättre än jag trodde. Tröjan var väl sydd och jag var noggrann under detta arbete med mycket tålamod. Många gånger sydde jag fel och då fick jag istället sprätta upp en hel del, men jag hade tålamod, gjorde det noggrant och det har lett till att jag idag har fått till ett väldigt bra resultat! Dessutom blev mina fållar väldigt fina när de var vita och välsydda. Jag har till exempel lärt mig under detta arbete att sy med tvillingnålar. Tekniken att sy med tvillingnålar var svår i början, men efter lite hjälp fixade allt sig och det var väldigt roligt! Ett problem som uppstod på vägen var att jag råkade sy fast två tygbitar med tvillingnålarna, men detta löste sig genom att jag sprättade upp och sydde om. Efter det blev det fint! Nu har jag utvecklats då jag verkligen lärt mig hur viktigt det är att fokusera på detaljerna vid hantverk. Jag har också lärt mig att man kan använda sig av stretchigt tyg som gör att tröjan kan sitta tight. Detta valde jag att använda eftersom jag tycker om stretchiga tyg och det beslutet är jag nöjd med! Tröjan sitter behagligt. Någonting annat som jag har lärt mig är att göra Snapguide som var väldigt roligt och det kan jag använda mig av i framtiden för att lära ut andra av mina kunskaper, hur man gör olika saker på slöjden!

Min fotbollströja var en utmaning för mig att göra och det krävdes mycket tålamod och väl genomfört arbete för att få ett bra resultat. Som tur är tycker jag att jag har lyckats bra med detta! I min garderob hänger snart en ny cool retro fotbollströja, med min egen story bakom.

IMG_7704

Länk till min Snapguide: https://snapguide.com/guides/make-a-fotbollstroja/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *