Kakfat

Jag har tillverkat ett kakfat som är gjort av tre tallrikar. Jag valde att göra det för jag såg en fin bild på pinterest på ett liknande fat och hittade sedan tre tallrikar i min trädgård.

Mitt arbete är för mig både gammaldags och modernt. Det känns gammaldags för en av tallrikarna har små rosa blommor på sig och det ger mig lite “mormorskänsla” och den vågiga tallriken påminner lite om spets och det tycker jag är ganska gammaldags. Det känns ganska puttinuttigt med de rosa blommorna och den vågiga tallriken. Men samtidigt är fatet väldigt rustikt då det har den stora järnstången i mitten och stora muttrar. Tallriken i mitten är även väldigt modern då den är ganska “clean” med det svarta strecket runt den vita runda tallriken. Så hela fatet är en mix av många olika stilar och det tycker jag är ganska charmigt då man ser att jag har använt tre tallrikar från tre olika tidsperioder som ändå passar ganska bra tillsammans. Fatet påminner mig också om min barndom då jag och min syster alltid lekte i vår lekstuga och lekte med de här tallrikarna och gjorde låtsasmat på dem. Så det finns mycket minnen i fatet och det är ju bra att tallrikarna har kommit till användning för om jag inte hade tagit dem nu så hade de nog begravts i lekstugan under jord och löv.

Jag tycker resultatet blev bra, det är ju en ganska enkel konstruktion men jag hade inte kunnat göra det mer komplicerat för då hade det bara sett plottrigt ut för jag ville ha det ganska enkelt. Det som hade kunnat bli bättre är att jag hade kunnat ha samma färg på järnstången som “föttterna” på undersidan så det hade matchat, men det gör inte så mycket tycker jag för man inte ser fötterna så mycket. Jag är iallafall nöjd med resultatet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *