Tema hållbar utveckling – Stresskub

Jag har skapat en stresskub, som jag tillverkade av tangenter från ett gammalt tangentbord som jag inte använder och som jag inte har använt på ungefär ett år. Jag valde just detta eftersom det är lockande att ha något man kan hålla på med. Jag tycker att mitt föremål är modernt men samt lite gammeldags eftersom det är en träkloss. Jag tycker att den är modernt eftersom jag har använt mig av tangentbordsknappar. Den är väldigt simpel, eftersom det bara är en träkloss med knappar i. Den visar också att vi måste använda oss av det material vi har, eftersom att jorden inte har oändligt med resurser, därför måste vi återanvända.

Resultatet blev bra, det som blev bra med den var att den är skön att hålla i, vilket var målet med den, funktionalitet före utseende. Något som blev mindre bra var att när jag limmade fast knapparna, kom det in lite lim på undersidan, vilket gjorde att två av knapparna är tröga att trycka på. I detta projektet har jag lärt mig hur viktigt det kan vara att återvinna föremål. Det finns så mycket saker som bara ligger och samlar damm som man kan återanvända och få användning av. Annars så har jag blivit bättre på att ta egna initiativ och praktiskt sätt så var detta arbetet inte så svårt och jag har inte utvecklat någon kunskap inom själva skapandet.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *