Hållbar utveckling ljusstakar

Jag har tillverkat ljusstakar av glödlampor. Jag valde att göra det då jag tyckte att de skulle bli en annorlunda och häftig sak att ha på sitt rum eller hemma. Mitt föremål uttrycker stil och är även väldigt stilrent med färgvalet jag har valt att arbeta med. Jag gillar att det är så stilrent som det är då jag gillar att ha enkelt färgval och stilrena saker i mitt rum. Mitt föremål uttrycker även värme, ljus och hemtrevligt. Den uttrycker värme för när du har ett ljus som är tänt så ger det ifrån sig värme, även fast det är väldigt lite. Den uttrycker ljus för när ljuset är tänd så ger den ifrån sig lite ljus och om det är väldigt mörkt eller strömavbrott så kan detta lilla ljuset ha stor betydelse. Den uttrycker hemtrevligt för det är oftast hemma som man har ljusen tända och oftast på kvällen när man kanske vill koppla av och ta det lugnt.

Jag valde att arbeta med glödlampor då jag trodde att de skulle vara ganska enkelt att göra vad jag ville med det, men jag hade fel. Glödlampor är väldigt svåra att ta itu så jag fick kämpa. Sen valde jag att arbeta med trä också då det är ett material du kan göra väldigt mycket med och olika saker med.

Jag är väldigt nöjd med resultatet, trodde faktiskt inte att det skulle bli så bra som det blev. Jag hade kunnat måla ett lager till med färg för att se om jag hade kunnat få lampan ännu vitare. Sen hade jag även kunnat försöka vara lite mer försiktig med metallen längst ner eller upp (beroende på hur du ser den) på lampan och försökt att inte tagit sönder metallen så mycket, men var samtidigt tvungen att “öppna upp” metallen så att jag kunde sätta ett ljus där i. Jag hade även kunnat vara ännu mer noggrann när jag sedan målade metallen svart för nu fick jag lite svart färg på det vita jag hade målat, även fast det var ytterst lite. Jag hade kunnat vara ännu noggrannare när jag tejpade så hade det kanske inte hänt.
Annars är jag nöjd med resultatet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *