Hoddie – hilma

  • Skriv en kort presentation om ditt arbete, om vad du har skapat och varför du valde just det. Jag har gjort en grå hoddie för att jag ville göra det för att jag visste att jag skulle ha användning för den. Tycker att övriga slöjarbeten oftast inte används och därför kändes det onödigt att göra något som jag inte skulle använda. Jag fick idéen när jag tänkte att jag ville göra ett klädesplagg. Först tänkte jag att jag ville sätta dit ett märke/symbol, något med gymnastik. Eftersom att det är min fritid och det är lättare att förklara och koppla till drömmar och identitet då. Ville göra det för att det passar mig bra, när jag är hemma använder jag oftast mjuka sköna tröjor som då tex Hoodies. 
  • Berätta vad ditt arbete uttrycker och hur det visar vem du är. Hur det är kopplat till din dröm, identitet eller vad d u tycker. Jag ville göra det för att jag ville lära mig mer om att sy för att sedan i framtiden kunna sy mer och lära mig mer om det, hade tyckt det var kul att i framtiden kunna sy själv eller kunna laga kläder som gått i sönder. Så på så sätt är de kopplat till drömmar och identitet och sen även varför jag valde att göra en hoodie för att jag tycker det är ett mysigt plagg och skönt att ha på sig. Den är även sydd ”efter mig” eftersom att den är gjort så som jag vill ha den, extra stor och lång med stor luva. Ville även ha den till att sova i eftersom att jag gillar att sova i en luvtröja och jag tycker om att sova mycket och på så sätt kan det vara hur jag är. En luvtröja kan man ha till mycket annat som tex ha fram och tillbaka till träningarna och jag gillar att träna gymnastik och det visar också hur jag är. Jag valde grå eftersom att jag gillar den fägen på tröjor. Jag tycker också det kan vara fint ibland med en vanlig grå tröja. 
  • Hur blev resultatet och vad har du lärt dig. 
  • Jag är nöjd med hur tröjan blev och har lärt mig mycket. Man arbeten utvecklas mer och mer inom slöjden vad jag själv upplever och jag tyckte inte att många saker gick fel nu vid detta arbetet som det brukar göra. Det blev fel när jag skulle sy luvan och sydde på fel sida, fick sprätta upp och sy på rätt sida sen igen och då blev det rätt. Jag märker då själv förbättring efter arbetena jag gör vilket gör att det blir roligare. Har lärt mig att följa instruktioner bättre, sy bättre, ta egna instativ och även nu att göra blogginlägg och snapguide.
  • Glöm inte klistra in en fin bild på ditt arbete.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *