Tema drömmar och identitet (Mjukisbyxor)

Mjukisbyxor

Jag har gjort ett par svarta mjukisbyxor med texten ”Choose Happy”. Jag valde att göra dessa eftersom mjukisbyxor är livet. Att komma hem efter skolan/jobbet och sätta på sig ett par mjukisbyxor är bland det skönaste som finns. Känslan av att släppa skolan och plugget och sitta i soffan med varm choklad och ett par mjukisbyxor, det är skönt. Därför gjorde jag ett par mjukisbyxor eftersom jag älskar att ha de på mig.

Mina mjukisbyxor uttrycker en känsla av att inte behöva göra något och fritid. När jag har mjukisbyxor på mig är jag hemma eftersom jag inte vill ha mjukisbyxor ute eftersom då ska man göra saker och jag blir trött av mjukis. Om jag är hemma så pluggar jag ofta och då är det skönt att sätta på sig mjukisbyxor och fokusera på plugget. Mjukisbyxor ger en känsla av fritid då de slappa och inte känns så mycket. De uttrycker lugn då det mjuka materialet är skönt mot benen och är inte lika jobbigt och tight som jeans. För mig ger jeans en ”jobbkänsla” som nu ska jag ut och göra något medan mjukis är mer hemmasittande.

De uttrycker mig genom först färgen. Jag tycker inte om att ha en massa mönster och färger på mina kläder utan gillar mer basic. Svart passar även till allt och är en fin färg. Jag brukar ha mörka kläder på mig och trivs i det så varför skulle inte mina mjukisbyxor vara det. Texten ”Choose Happy” valde jag eftersom det är ett citat jag borde tänka mer på. Om jag har på mig mina mjukisbyxor när jag pluggar finns alltid budskapet där. Ibland är det jobbigt och tråkigt att plugga och då finns alltid ”Choose happy” där. Jag måste börja tänka mer positivt för att komma någonstans. Jag tyckte choose happy passade mig bra just eftersom jag är en negativ människa i grunden. Det blir som en peppning varje gång man har på sig mjukisbyxorna. Byxorna visar vem jag är  genom att mjukisbyxor är till för ”slappa” stunder. Jag är en långsam person, det kan ta flera timmar innan jag kommit någonstans med något. Ska jag städa tar det minst tre timmar innan jag ens funderat på att dammsuga.

Jag tycker mina mjukisbyxor blev förvånansvärt bra. Jag tycker att jag gjorde linningen väldigt bra från tidigare erfarenheter av hur rakt jag syr. Jag tycker även att hur tight jag vill att de ska sitta blev bra då jag var tvungen att sy om den delen för att få modellen som jag ville. Bokstäverna som jag klippte ut blev hyfsat jämna och fint klippta om man kollar hur små de egentligen är. Möjligtvis hade jag kunnat kolla efter väck när jag sydde för att undvika dem. Jag hade också kunna jobba mer självständigt och det hade jag försökt göra om jag gjort ett till par mjukisbyxor. Det var inte jättelätt att veta vilken ordning man skulle sy det i då jag skulle sy det i en annan ordning än vad instruktionsboken sa. Sen var det också svårt att komma ihåg vad alla slöjdbegrepp betyder eftersom jag inte haft syslöjd på ett tag. Jag har lärt mig vad de begreppen betyder som jag inte kunnat tidigare och jag har lär mig hur man syr linningen på byxorna. Benen kändes rätt logiska att de skulle sys ihop på sidan men linningen kändes mer komplicerad. Nu vet jag hur man ska göra.

Trenden med mjukisbyxor har pågått ett tag. Fler och fler börjar att använda mjukisbyxor ute då det inte ses som ett hemma plagg lika mycket längre. De har sett olika ut genom tiden då det blivit en trend att att på sig de. Allt från vanliga stora gråa mjukis till tighta med bootcut, märkes kläder t.ex adidas och nike är populärt att ha men även vanliga från Cubus. Trenden har bytt utseende från vad som är skönast och snyggast till tröjorna som är trendiga. Nu är det vanligt med personer i skolan som har mjukisbyxor på sig för det är snyggt och bekvämt att ha i skolan. Både hos killar och tjejer finns trenden, även om utseendet på mjukisbyxorna är inte likadana så utvecklas trenden hela tiden. Ett tag var det trendigt med stora gråa mjukisbyxor killar och sen med svarta adidas.  Personligen tycker jag mjukistrenden är bekväm och snygg. Även om jag själv inte trivs att gå ut i mjukisbyxor tycker jag att andra passar jättebra i det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *