Drömmar och identitet

Jag har gjort en tröja, för jag ville ha en tröja jag kan ha innan och efter träning så jag kan hålla värmen och för att mina musklerna inte blir kalla. Jag vill även kunna använda den utanför min träning som en vanlig tröja till vardags. Det kan vara kul att ha en tröja som speglar min personlighet som gymnast, eftersom att personen på baksidan är en gymnast och jag också är det. Det gråa tyget valde jag för jag tycker mycket om grått och materialet i tyget är mjukt och skönt men framförallt en snygg färg. Tygets material känns också bra att ha mot huden. Grått passar även till de flesta andra färgerna som finns och flera av mina träningskläder är färgglada och då passar min gråa tröja bra till dem. På baksidan av tröjan gjorde jag en person (mig själv) när jag gör en poseé inom gymnastiken och för att symbolisera att tröjan har med gymnastiken att göra. Jag valde att göra personen i svart klisterpapper för att den skulle synas och den färgen passade även in bra tycker jag samt att jag gillar när det blir en stark kontrast. Jag gjorde även kragen i svart tyg för det blir också en häftig kontrast och det matchar med den svarta figuren (jag) på baksidan och då får jag en helhet på tröjan.

 

Jag tycker att mitt resultat blev mycket bra och är nöjd med min tröja. En sak jag lärde mig var hur man satte fast mönsterpappret på baksidan, för jag har inte använt mönsterpapper till något annat innan. Det var roligt att arbeta med mönsterpappret då det var något helt annat jämfört med andra uppgifter i slöjden. Det var inte jättesvårt att arbeta med, det gällde bara att ha en bra och vass sax samt vara noggrann när jag klippte. Jag tycker det är kul att vara pillig med mina arbeten, att jobba med mönsterpapper var något nytt för mig. Jag har aldrig gjort en vanlig tröja innan utan gjort en hoodie. Själva formen på tröjan är samma som på hoodien men på tröjan har jag ingen luva utan en krage så det var också något nytt att sy fast själva kragen. Men jag tycker inte det var så speciellt svårt att sy fast kragen på tröjan, men vid axlarna blev det mycket tyg eftersom att den var dubbelvikt. Det jag gjorde då var bara att sy långsammare föt att nålen inte skulle gå sönder.  

 

Avslutningsvis har denna uppgift varit utmanande, lärorik, pillig och gav mig en annat tankesätt inom textilslöjden samt jag är mycket nöjd med min nya tröja.

https://snapguide.com/guides/gora-en-troja-1/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *