Drömmar och identitet

Mitt arbete: Jag har tillverkat en kudde som har en slags lappteknik med trianglar i olika färger på ena sidan och ett väldigt fluffigt grått typ på andra sidan. De olika sidorna är ihopsatta med en dragkedja och sedan gjorde jag en innerkudde till mitt kuddöverdrag. Jag ville göra denna kudde för jag ville göra något som utryckte mina känslor om hästar och då var det bäst att  göra det på en kudde. 

Vad uttrycker min kudde: Min kudde visar hur min vardag ser ut för mig. På den ena sidan av kudden är det ett väldigt mjukt fluffigt och mysigt tyg som för mig uttrycker hur mysigt jag tycker det är med mina hästar som jag är med varje dag. Mina hästar är väldigt mysiga att vara med och det tycker jag de tyget uttrycker bra då det också är väldigt mjukt och mysigt. Sen på andra sidan av kudden har jag gjort en lappteknik i en massa olika färger som är lite ”kaos” som för mig symboliserar hur stressigt det kan vara med hästarna. Det är väldigt mycket att göra med dem och ibland hinner jag inte och då blir det kaos och väldigt stressigt och därför valde jag att göra en väldigt kaos kudde (alltså att den har många färger, olika storlekar på trianglarna, olika håll och vinklar på trianglarna mm) för att så upplever jag min vardag ibland i och med min hästar.

När man har den mysiga sidan uppåt på kudden ser man inte den “kaosiga” sidan för den ligger neråt. Det kan jag också relatera till då många som inte håller på med hästar tror att det bara är att rida när man vill och gosa lite med dem. Men de personer ser inte den “kaosiga” sidan (som man även inte gör på kudden när man ser den mysiga) utan tror bara att det är mysigt med hästar. Men den “kaosiga” sidan finns alltid där och det är väldigt lätt att bara vända på kudden, vissa dagar är mysiga och vissa är stressiga (vilket då symboliserar den “kaosiga” sidan, alltså den mycket mycket färg mm) Anledningen till att jag valde lila, blå och rosa tyger är för jag tycker det är väldigt fina och passar väldigt bra tillsammans. Det är olika färger men de passar ändå ihopa och blir som ett fint mönster tillsammans.

ResultatetJag är nöjd med min kudde. Tycker den blev fin och har ett bra  budskap som jag kan koppla till, därför jag valde att göra den för den har med min vardag att göra och min framtid att göra, då jag vill fortsätta hålla på med hästar. Utseendet är jag väldigt nöjd med men om man tittar väldigt niga på lapptekniken hade jag kunnat vara lite mer noggrann. Även dragkedjan blev lite fel då den blev lite olika lång, men det håriga tyget gjorde det väldigt svårt att sy på dragkedjan!

När jag har sytt denna kudden har jag lärt mig att tråckla och har blivit mycket bättre på att sy fast dragkedjan.

https://snapguide.com/guides/make-a-pillow-2/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *